Nach Osterreich
Blijf op de hoogte en volg Dennis
28 Maart 2014 | Oostenrijk, Wenen
het is zover! Het 1e verslag van de trip, dat wil zeggen de voorbereidingen, is een feit! We vertrekken morgenochtend (29-03) om 4:20 vanuit Uppsala en komen rond 9:00 uur aan in Wenen! Daar hebben we morgenmiddag om 17:00 uur al meteen de 1e dienst! Geen idee of we dan direct al een taak hebben, maar het is mooi om op onze 1e dag meteen een dienst te hebben! Kunnen we een gevoel krijgen bij de sfeer daar!
Vervolgens vliegen we maandagochtend (07-03) weer terug richting Zweden!
Eenheid als team
In de voorbereidingen de afgelopen 2 maanden was één ding lastig. Doordat we in het begin niet zoveel bij elkaar kwamen door druktes, agenda's etc. waren we niet echt een eenheid als team.
Gelukkig hebben we de afgelopen 4 weken veel als team samen kunnen komen en samen kunnen bidden. We hebben een paar super gave gebedsbijeenkomsten gehad waarin we echt de Heilige Geest ervaarden. Bijvoorbeeld dat iemand van ons een woord kreeg, een beeld zag of dat iemand ergens voor bad terwijl ik daar ook net in mezelf voor aan het bidden was. Geweldig om zo Zijn leiding te ervaren!
Omdat de kerk waar we naartoe gaan een vastenweek heeft, zullen wij ook vasten en dit gaat er zeker voor zorgen dat we nog meer op Hem gefocust raken!
Wat houdt de trip precies in?
Wij gaan met een team van 6 personen (foto's volgen later) van de school een lokale kerk in het centrum van Wenen ondersteunen in hun verschillende activiteiten en in gebed. Zo gaan we bijvoorbeeld:
- lesgeven over gebed aan de kinderen van het kinderdagverblijf en de basisschool;
- de aanbidding/voorbede/teaching verzorgen tijdens de dagelijkse gebedsdiensten tijdens de vastenweek voor Pasen;
- we gaan straatwerk doen;
- misschien ondersteunen tijdens de diensten?;
- ondersteunen in gebed;
- vast nog wel een aantal dingen, nog niet alles is gepland.
Wenen
We gaan dus naar Wenen! De stad heeft 1,75 miljoen inwoners en is de hoofdstad van Oostenrijk! Het is een oude stad met veel historie en een oude binnenstad.
De komende 10 dagen zal het rond de 20 graden zijn in Wenen, waarbij het dit weekend (28/29/30-03) ook nog eens volop zonnig is! Heerlijk vooruitzicht t.o.v. de temperaturen hier in Zweden :)
Hopelijk hebben we tussen onze activiteiten door nog ff tijd om de stad te bekijken! Wenen moet echt een schitterende stad zijn heb ik gehoord!
De kerk
De kerk waar we naartoe gaan heet VCC en is een kerk van ongeveer 300 leden. Het is een evangelische gemeente met een voorganger die oorspronkelijk uit Zweden komt. De zoon van de voorganger, die nu junior voorganger is, heeft aan de universiteit van LO gestudeerd.
Ik moet nu echt dit verslag afronden, want ik moet nog ff een paar uurtjes slaap pakken! Hieronder nog de dank- + gebedspunten:
Danken dat:
- God mij/ons wil gebruiken voor Zijn werk! Wat een wonder!
- we een geweldig team hebben en dat we al zo duidelijk Zijn aanwezigheid in ons team mogen ervaren.
Bidden dat:
- Zijn aanwezigheid sterk zal blijven en dat we veel van Hem mogen ontvangen om weer door te geven.
- we een eenheid blijven als team, ook op/na momenten dat het misschien wat lastiger is.
Heel erg bedankt voor het lezen van dit verslag (het 2e verslag van vandaag) en voor uw/jou betrokkenheid! Het wordt erg gewaardeerd!
Gottes segen,
Dennis
29 Maart 2014 - 01:03
Sietske:
Heel veel plezier en Gods zegen deze week. Spannend maar ook mooi, geniet ook vooral....... Doei doei -
30 Maart 2014 - 15:19
Auke:
Hallo Dennis,
Ik ken je niet persoonlijk, maar volg wel al de hele tijd je reisverslagen.
Dat je in deze tijden, waar egoisme en materialisme hoogtij vieren, je zo inzet voor je overguiging, vind ik geweldig. Ik heb veel bewondering voor je enthousiasme en je oprechte manier waarop je met je geloof bezig bent. Een gezegende tijd gewenst daar in Oostenrijk, en maak vooral ook tijd voor ontspanning en vriendschap.
Groeten vanuit het hoge Noorden van Friesland,
Auke -
08 April 2014 - 20:43
Dennis:
Hallo tante Sietske,
zeker spannend! Het genieten is goed gelukt hoor! Het was echt geweldig zoals je in deel 1 en verder van mijn blog-verslagen kan lezen!
Dennis -
08 April 2014 - 20:53
Dennis:
Beste Auke,
super dat je mijn verslagen volgt en dat je daar zoveel plezier aan beleefd!
Een deel van de reden voor mij om deze verslagen te schrijven is om mensen te bemoedigen en te laten zien dat God reëel is. Ik vind het geweldig om te horen dat mijn verslagen jou aanspreken/bemoedigen!
Heel erg bedankt voor je reactie en jij ook Gods zegen gewenst vanuit het Zuiden van Zweden.